Kolosvět

KOLOSVĚT TŘEBOŇ

HOLE

Severská chůze (nordic walking) se od běžné chůze liší podstatným doplňkem: speciálními hůlkami. Kolébkou této stále oblíbenější formy pohybu je Finsko. Odtud se tento sport rozšířil do celé Skandinávie a později i do zbytku světa a ani Třeboňsko není výjimkou. Důvodem obrovského nárůstu popularity nordic walkingu je fakt, že se při této formě chůze výborně prokrvuje i horní polovina těla. Nejsou namáhány pouze dolní končetiny, zátěž na organismus se naopak rovnoměrně rozkládá. Do pohybu se zapojuje až 90 % svalů. Navíc tento sport může směle provozovat jakákoli věková i výkonnostní skupina.

Sportovněji založení lidé mohou používat hole pro nordic blading či nordic skating. Tímto způsobem lze kombinovat nordic walking a in-line bruslení. Zdravotní přínos této pohybové syntézy je obdobný jako u severské chůze. Hůlky navíc napomáhají i větší stabilitě při jízdě.

(Pro hosty ubytované v partnerských ubytovacích zařízeních platí automaticky sleva ve výši 10 % na veškeré vybavení po celou dobu pobytu. Ceny jsou uvedeny v CZK)

CENÍK

Treking hole LEKI – 50 Kč

Treking hole LEKI – 100 Kč

Treking hole LEKI – 150 Kč

Treking hole LEKI – 300 Kč

Treking hole LEKI – 50 Kč.

Sportovní hole1 hodina1/2 den (max 4 hod.)1 denVíkend (3 dny)Další den
Nordic Walking/Treking hole LEKI50 Kč100 Kč150 Kč300 Kč50 Kč